Óvodánk 2015. novemberében nyerte el a Zöld Óvoda címet, amire büszkék vagyunk. A pályázatunk benyújtását több éves kiemelt környezeti nevelői munka előzte meg.

Nevelő testületünk célul tűzte ki a természetvédő és óvó magatartás megalapozását. A környezeti nevelés létfontosságú a természeti környezet megőrzése szempontjából , de nagyon lényeges a gyermek egész személyiségének alakulása szempontjából is. Ráébreszti a gyerekeket a természet szépségére és elősegíti a sok oldalú fejlődésüket.

Az óvodánk új építésű, esztétikus, tágas csoportszobákkal rendelkezik. Bútorzata felszereltsége új, modern. Minden csoportszobában galéria található, amit közösen rendeztünk be a gyerekekkel. A termek energiatakarékos izzókkal vannak ellátva, mosdóink víztakarékos csaptelepekkel működnek. Csoportjainkban természetsarok található. Vannak élő állataink, mint pl.: halak, csigák, hörcsög, melyeknek gondozásában a gyerekek is részt vesznek. Fokozottan odafigyelünk az ivóvíz takarékos fogyasztására és felhasználására. Udvarunk fásított, nyáron árnyékot biztosítanak. Minden csoport rendszeresen részt vesz az udvarunk virágosításában, a növények ápolásában, gondozásában. Rendelkezünk komposztálóval, amit az óvodásainkkal rendszerint megfigyelünk, oda gyűjtjük a zöld hulladékot.

Rendelkezünk gyógynövényes kerttel, aminek a begyűjtésében a gyerekek és a szülők is segítenek. A szárított gyógynövényekből, mint a menta, citromfű teát, limonádét készítünk a gyerekeknek. Minden csoport rendelkezik aszalógéppel, ezzel is biztosítani kívánjuk a változatos, egészséges étkezési szokások megalapozását. Rendszeresen megtartjuk a zöld jeles napokat, amiben a szülők is partnerek. Részt veszünk a lehetőség kínálta programokon is. A hagyományos ünnepeinkre nagy hangsúlyt fektetünk. Gyermekink részt vesznek néptánc találkozón, mikulás túrán, karácsonyi fellépéseken.