Csoportunkba vegyes korcsoportú 2,5 évestől egészen 7 éves korú gyerekek járnak. Ennek köszönhetően egy csoportba járhatnak különböző korú testvérek, unokatestvérek. Ez nagyban megkönnyíti számukra a beszoktatást. Ezáltal a kisebb testvéreknek már ismerős a csoportszoba, az óvónénik, dajka nénik. Szívesebben jönnek, ha együtt lehetnek a nagyobb testvérrel. Mi is igyekszünk megkönnyíteni az ittlétet pl.: délutáni pihenésnél egymás mellé tesszük a testvérek ágyát, vannak, akik egymás kezét fogva alszanak el.

Minden nap sokat énekelünk és mondókázunk, így a legkisebbek is hamar elsajátítják ezeket és együtt mondják a nagyobbakkal. Van egy kis törpehörcsögünk a csoportban, a gyerekekkel közösen etetjük, és együtt viseljük gondját. Még egy kicsit bátortalan, de a gyerekek lelkesen nézegetik, ha kijön a házikójából. Minden nap más kisgyermek adhat neki gyümölcsöt és nagy figyelemmel kíséri a csoport, hogyan eszeget belőle.

Minden pénteken lehet behozni otthonról játékot és meglehet mutatni a többi gyereknek. Ilyenkor eláraszt minket a sok játék, de jó látni, hogy egy-egy érdekesebb otthoni játék körül mekkora játszócsoportok alakulnak ki.

 

Csoportunkra jellemző a nyugodt légkör, ezt igyekszünk a nap minden percében biztosítani. Törekszünk a barátságos légkör, az otthonos, szeretetteljes élmények biztosítására, hogy a már régen és az éppen beszokott gyerekek is szívesen jöjjenek óvodába és otthonosan érezzék magukat.

Óvodapedagógus

Goda Melinda – Melinda néni

Pedagógiai asszisztens

Mészáros Tímea

Dajka

Hollósi Anikó