A SZK felajánlásából kaptuk az Így tedd rá! eszközöket

Az óvónők egyik legfontosabb feladata a szülők, gyermekek, óvodapedagógus kapcsolatának formálása. Ez csakis a kölcsönös bizalom és egymás elfogadásának elvén alakulhat ki, ami nagyon fontos annak érdekében, hogy a hozzánk járó kicsik a saját képességükhöz képest fejlődhessenek.

Óvodánk „Zöld” Óvoda, így célunk a természet megismertetése, tevékenységeinket ennek szellemében szervezzük. Sokszor indulunk sétálni, kirándulni a faluba, de távolabbi kirándulásokat is szervezünk. Amikor az óvodánkba visszaértünk, feldolgozzuk az ott látottakat, tapasztaltakat. Beszélgetünk róla, gyűjteményeinket vizsgálgatjuk, barkácsolhatnak belőle, amit a szobánk díszítésére, kiállítások szervezésére is felhasználunk.

Sokszor mesélünk, verselünk, énekelünk, bátorítjuk a gyermekeket, hogy az itt hallottakat önállóan is elmondják, elénekeljék. Mindig rendelkezésükre állnak az ábrázolás eszközei. Ezekkel önállóan is és a mi általunk kezdeményezett témákban és technikákkal alkothatnak.

A kicsik életeleme a játék és a mozgás, ezekben fejlődnek képességeik. Minél több időt töltünk a szabadban. Ott kedvük szerint az udvarunk lehetőségeit kihasználva játszhatnak. Irányítottan is szervezünk mozgásos tevékenységeket, amin az izmaikon kívül kitartásukat, koncentráló képességüket fejlesztjük. Napirendünkben megfelelő időt fordítunk az egészséges életmód szokásainak kialakítására (étkezés, levegőzés, pihenés).

Csoportunk munkáját segítik:

  • Kognitív készségeket fejlesztő pedagógus
  • idegrendszeri érést elősegítő TSMT és Alapozó tornát tartó pedagógus
  • beszédfejlődést segítő logopédus kollégák

    Szeretnénk elérni, hogy a csoportunkba járó gyermekek kedvvel jöjjenek az óvodába, bízzanak bennünk, biztonságban érezzék magukat, baráti kapcsolatokat alakítsanak ki, az általunk kínált tevékenységekbe szívesen kapcsolódjanak be. Önmagukhoz képest fejlődjenek, hogy nagycsoportra képességeik az iskolába lépéshez jó alapot biztosítsanak. Ez nem kevés cél! 

     

Óvodapedagógusok

Szalai-Bajzák Erika

Zsohár Klaudia

Dajka

Czibulya Miklósné

Czibulya Miklósné – Marika néni